2017. október 15., vasárnap

Helyzetjelentés


Sziasztok! :)

Remélem, van még köztetek itt olyan, aki nem feledkezett meg a történetről, (elég rég volt már, hogy én itt bloggert játszottam) mert jelentem, hogy majdnem kész! (34 fejezet)Aztán megy a 7. Aranymosás pályázatra, és majd kiderül, hogy mi lesz a sorsa, vagy könyv lesz belőle vagy egy blogregény marad. :) (van egy erős gyanúm, hogy melyik :D)


Bármelyik is lesz, remélem, hogy várjátok Alex és Lorena történetét, nekem már nagyon a szívemhez nőtt a művészlelkű Alex és a kicsit dinka Lorena. :) 


2018. 04. 07.

Kiestem, íme az ítélet:
Jacey Alloray: Érted bolondulok
Érdekes alapszituáció és plasztikusan lefestett nyitójelenet, ami után rejtélyt várna az olvasó. A történet azonban nagyon hamar ellaposodik, nem tartja be a letett írói ígéretet, nem épít a nyitójelenetre. Nem jó a dramaturgiai ív. Sok a logikai hiba a történetvezetésben, illetve a skizofréniának, mint betegségnek is érdemes lett volna jobban utánanézni. Az amerikai környezetben sok apró dolog nincs helyén, pl. vásárlás, étkezési szokások, autók; érezni, hogy a szerző nem ismeri igazán a kultúrát. A fiú karaktere és hangja kidolgozatlan, illetve romantikus regényeknél nagyon fontos a szereplők kapcsolatának felépítése és a kettejük közötti kémia átadása, ami itt nem igazán történik meg. Az írás sajnos negatív lektorit kapott.

Én mit gondolok:

Ellaposodik. Hát eleve laposnak találom az egészet, én eddig úgy hittem, a két szereplő kapcsolata fenntartja az érdeklődést, de eléggé mellélőttem. Az elejét át lehet írni, bár ha valaki egy elhagyatott intézetben jár, azt jelenti, hogy tuti lesz rejtély?
Logikai hibák biztos vannak, a fiú karaktere nem tudom, miért nem jó, de biztos van mit fejlődnöm ezen a téren.
Hogy nincs kémia meg jól felépítve a kapcsolatuk... Na ez volt nekem a legfontosabb, ezzel foglalkoztam a legtöbbet, így elég rosszul érintett, hogy nem jó. Hiszen azért írtam!
El is vette a mostani romantikus történetemtől a kedvem, hiszen írom-írom, azt hiszem, hogy jó, de akkor nem úgy van az.
Nem jön át a kémia. Lényegében a lényeget baszom el, de akkor mi értelme írnom?
Bár az erotikus részek biztos nem jók, nehéz jól leírni, de legelőször írtam ilyet. (ha idáig el lett olvasva) De azért azt nem mondanám, hogy az egész kapcsolatuk rossz. Majd pár hónap múlva előveszem, akkor talán látom, amit kell. Ha addig nem hal meg a kedvem örökre. 

04. 09. Addig fogom írni, amíg jó nem lesz 

2018. 03. 05. Átmentem az előszűrésen :) És gondolom ennyi is marad az öröm 

2018. 01. 16.

Beküldtem az írást az aranymosásra, de kemény menet volt. Egy kicsit elszámítottam magam, nem tudtam, hogy a legutolsó simítások ilyen lassú folyamat(mivel első befejezett), szombat-vasárnap fel sem álltam a gép elől – de szó szerint –, már alig láttam, nem ettem, és a lábam, ahogy volt, hogy 10 órán keresztül fel sem álltam...

Hétfőn 8kor befejeztem a történetet, utána a konfliktustérképet, ami biztos nagyon ciki lett idő híján.

Aztán 10 felé nem bírtam elküldeni az emailt!! Azt hittem, ***-om a laptopot az ablakon. Mert ugye éjfél a határidő.

Gyenge a wifi, és ahogy átalakítottam .doc-ra, vagy 6x nagyobb lett a fájl, mint .odt-ben, így nem bírta feltölteni citromailbe, aztán a gmail se jött be, de már 11 ELMÚLT!

Na mondom, most mi lesz!? Felkaptam egy gatyát, tizenegy után, a sötét utcán aztán elindultam étlen-szomjan(mert hétfőn déltől fel sem álltam a géptől, fáj az ujjam is) a Szabadidőközpontba, ott a könyvtárba mentem, ahol dolgozok.

Féltem abban a nagy hodályban egyedül, kint valami nyikorgó hangot is hallottam, mintha valaki vékony hangon horkolna... És hideg is volt bent, mert nem fűtenek. Villanyt se kapcsoltam, csak a folyosón, hogy valaki meg ne lásson. Bekapcsoltam a gépet, de az is rohadt lassú, na mondom most fog elmenni a net, már fél 12 felé járt az idő, de szerencsére el bírtam küldeni.

Csak az a baj, hogy a behúzás elveszett valószínűleg. :/

Félek, hogy ciki, amit írtam, most ezen rágom magam, de a második történetnél már több mindent fogok tudni. Remélhetőleg.

De attól még szeretem a sztorit, és szívem-lelkem beleadtam. :)

2 és fél év(amiben azért voltak nagyobb szünetek)... de még mindig nem vagyok vele megelégedve. Mikor van kész egy írás egyáltalán? Lehet, hogy soha, és az ember mindig talál benne valami olyat, ami nem tetszik neki. Több mint valószínű, hogy kiesik, mert nem vagyok azon a szinten, de az ember már csak ilyen, nem bírja ki, hogy ne küldje be. :) Ennek ellenére én nagyon szeretem a történetet.

Valahol ez le kellett írnom, de ennyi nyafogás volt mára, puszi! :)

12 megjegyzés:

 1. Jézusom annyira vártam már egy helyzetjelentést ^^ Remélem minél hamarabb olvashatom :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Dejóó :33 Akkor még van, aki emlékszik rá :)
   Én pedig gőzerővel írom, mert végre átlendültem a válságon :)

   Törlés
 2. Júúj! Nagyon drukkolunk! Remélem hamar olvasható lesz. :) Egyik kedvenc történetem.

  VálaszTörlés
 3. Remelem hamar olvashatjuk :) imadom <3

  VálaszTörlés
 4. Örülök, hogy írtatok. :) Majd az első három részt fel fogom rakni amúgy, ha kipofoztam az egész szöveget, és minden kis részlet a helyére került. :)

  VálaszTörlés
 5. Annyira örülök hogy feltűntél a színen!
  Imádtam mindkettőjüket, annyira édesek voltak és aaaa most visszatérnek? Ha könyv lesz belőle (márpedig miért ne lehetne) akkor mindenképpen szeretnék eg dedikált példányt. Eeeen vagyok a legnagyobb rajongód ❤️
  Hatalmas ölelés,
  Brynn :*

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát például azért nem lehetne, mert biztos baj van a történetvezetéssel. :) Meg van pár hibája. :)
   Örülök, hogy te is írtál, puszi! :) <3

   Törlés
 6. Ahh istenem! Végre �� Elképesztően jól írsz, és remélem, hogy a közeljövőben újra olvashatom a történetet. Sok sikert a továbbiakban, szurkolok, hogy sikerüljön könyvként is megvalósítani, mert egy csoda amit írtál, és tudom, hogy a folytatás is ugyan ilyen fantasztikus lesz.
  Ölel: Csenge

  VálaszTörlés
 7. Kedves Petra Regina Simon, az e-mailem jelzett, hogy hozzászóltál, de sajnos itt nem találom a kommentet. Nem én töröltem ki, bocsi! Nagyon örülök, ha várod! :)
  Puszi! :)

  VálaszTörlés
 8. Szia, eltelt már másfél hónap, Lett azóta valami újdonság? :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia, hát még mindig tart a pályázat, az aranymosás oldalra kerülnek ki a részletek, még mindig van egy kis esélyem. (legalábbis arra, hogy az előszűrésen átmegy :"D)

   Törlés